Heb jij altijd al eens zelf willen ballonvouwen? Dit kan!

Een workshop ballonvouwen is geschikt voor zeer diverse doelgroepen. Soms gaat het om een groep mensen die willen leren ballonvouwen om dit direct toe te passen in de praktijk, zoals bijvoorbeeld het personeel van een kinderdagverblijf of docenten in het basisonderwijs. Maar meestal gaat het om teambuilding of gewoon een luchtig activiteit vor een cultureel programma. Een workshop ballonvouwen kan overal en op elke locatie. Ballonartiest Marc verzorgt graag een workshop voor uw gelegenheid op maat!

Deze workshops bevatten verschillende uitdagingen op het gebied van samenwerken, communicartie en creatief denken. En is daarom ook ideaal voor op teambuilding dagen/activiteiten

Workshop Ballonvouwen

Ga je voor de eerste keer leren ballonvouwen. Dan is een goede basis super belangrijk. Tijdens een basisworkshop ga je aan de gang met het maken van diverse draaien, patronen en toegankelijke ballonfiguren. Je maakt kennis met tal van mogelijkheden om jouw ballon figuur vorm te geven. het instap niveau is geschik voor zowel kinderen als volwassenen.

We behandelen in de workshop o.a.

 • Draai Techniek, behandeling en mileu
 • Soorten pompen, bruikbare materialen
 • Figuren zoals een hondje, hartje, zwaard en een bloem
 • en meer…..

Duur 1,5 uur tot 2,5 uur

Capaciteit 1 tot 30 personen

Individuele workshop is ook mogelijk

Workshop wordt verzorgd incusief materiaal en heeft optioneel een staters materialenpakket voor de deelnemers.

Of het nu gaat om een familiefeest of een bedrijfsevenement, een workshop ballonvouwen is altijd een succesnummer. Ballonvouwen is al geschikt vanaf 7 jaar en dus voor alle doelgroepen. Jongere kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom en met een beetje hulp maken zij ook hun eigen ballon beesten.

Ballon Plus workshop

Kun je al een ballonhondje maken en wil je meer leren dan is een “Ballon Plus” workshop iets voor jouw. We gaan meerdere vormen en figuren leren, eye catchers die met enige eenvoud te maken zijn en extra technieken om . Creatief denken in mogelijkheden staat centraal.

We behandelen in de workshop o.a.

 • Uitbreiding op bestaande figuren zoals een hond, hartje, giraffe, beertje
 • 3 soorten bloemen
 • basis voor een ballonnen hoed
 • en meer…..

Duur 1,5 uur tot 2,5 uur

Capaciteit 1 tot 30 personen

Individuele workshop is ook mogelijk

Workshop wordt verzorgd incusief materiaal en heeft optioneel een staters materialenpakket voor de deelnemers.

Ballon Expert workshop

Kun jij al overweg met modelleerballonnen en wil je meer leuke figuren leren. Zodat je jouw niveau kan opbouwen naar een professional. Dan is deze workshop prefect voor jou! We gaan moeilijkere vouwen en ballonfiguren maken om jouw repertoire uit te breiden. Met een creatieve kijk op de figuren is elke dier/object te maken van ballonnen.

 

We behandelen in de workshop o.a.

 • Creatief figuren bedenken
 • 2 soorten hoeden en een kroon
 • meer ballon figuren; Kat, Konijn, Aap en meer
 • en meer…..

Duur 1,5 uur tot 2,5 uur

Capaciteit 1 tot 25 personen

Individuele workshop is ook mogelijk

Teambuilding Ballonnen challenge

Het ijs breken met een leuke teambuildings activiteit? Naast het stap voor stap leren hoe je een ballonfiguur maakt. Gaan we ook de challange aan om van ballonnen binnen een kwartier de hoogste ballonnenhoed te maken, of welk team maakt de best lijkende Eiffeltoren? Samenwerken, elkaar beter leren kennen en daarnaast ook hilarisch vermaak!

Informeer naar de mogelijkheden voor een workshop ballonvouwen voor uw gelegenheid, feest of evenement en ontvang een aanbieding die bij u past.

Studenten Praktijkles – Ballonvouwen voor jeugd en jongvolwassenen

Met de basis van een lange, dunne ballon gaan we aan de slag om ons creatief bewustzijn te prikkelen. Zo heb binnen de eerste 30 minuten al je eerste ballonfiguur gemaakt. Er is de basis gelegd, gaan we snel verder met meer dieren en figuren.

We handellen in de ballonnen les o.a.

 • het maken van figuren zoals een Hondje, een Bloem een hoed
 • Het draaien van verschillende twists in een ballon

Ballon modelleren stimuleert de groeit van je hersenen ook nog. Door opzoek te gaan naar creatieve oplossingen en en de verschillende motorische handelingen die soms tegelijk dienen uitgevoerd te worden, wordt je creatieve gedeelte actief geactiveerd.

Het ballonvouwen is leuk om met elkaar als groep actief creatief te ondernemen. Bij een introducitie leer je elkaar op een ongedwongen manier beter kennen. Je houd je bezig met je eigen concentratie, oplossingsgerichtheid en doorzettingvermogen daarnaast staat samenwerking, creativiteit, fantasie, out-of-the-box-denken centraal. Bovendien krijg je als bonus tijdens het ballondraaien een boost voor je motorische vaardigheden en ruimtelijke orientatie.

Deze ballon activiteit is ideaal voor zowel middelbare scholen als bij een MBO, HBO of Universtaire opleidingen en verenigingen.


Informeer naar de mogelijkheden voor een workshop ballonvouwen voor jouw studenten, leerlingen activiteit of verdieping van leisure en hospitality. De workshop is voorzien van alle materiaal. Je ontvangt op bais van het aantal deelnemers een passende aanbieding die bij jullie past.

Het is ook mogelijk om starters set af te nemen zodat je thuis gelijk aan de slag kunt. vraag daarvoor naar de mogelijkheden.