Goochelshow op school

Goochelaar Marc heeft als beroepsgoochelaar dagelijks actief voor en met kinderen. In zijn goochelvoorstellingen voor op school en de buitenschoolse opvang verzorgt Marc een magisch programma met een educatieve knipoog. Van een complete goochelshow tot een uitdagende spelactiviteit. 

Pedagogisch sterke voorstellingen voor basisschoolkinderen en hun leerkrachten

Het allerbelangrijkste tijdens de goochelshow is dat we samen met de  kinderen veel plezier gaan beleven. Daarnaast zullen zij belangrijke levenslessen oppikken, zonder dat die overduidelijk worden benoemd.

Het programma is dus heel leerzaam, maar zeker niet zwaar. Er wordt heel veel gelachen en er is ruimte om gevatte interacties aan te gaan! Het programma is flexibel en kan prima worden ingepast in projecten die op school lopen.

Goochelaar Marc werkt voor zowel het regulier als speciaal onderwijs

Goochelaar Marc weet als geen ander alle doelgroepen tegelijkertijd te betrekken in zijn goochelshow. Moeiteloos zit zelfs de bovenbouw geboeid te kijken naar de magische kunsten van Marc. Elke voorstelling speelt in op de belevingswereld en het denkniveau van de aanwezige kinderen. Zo bevat voor elke leeftijdslaag van de school een andere benaderingswijze. Een goochelvoorstelling duurt gemiddeld van 45 à 60 minuten (onderbouw, middenbouw en bovenbouw). 

In de onderbouw focust Goochelaar zijn magie op kleuren en herkenbare situaties uit het dagelijks leven. In de middenbouw breidt hij dat verder uit. Het thema ‘pesten’ komt ook aan de orde. Marc gebruikt hierbij onder andere een begrijpelijke situatie uit zijn eigen schooltijd voor die kinderen inspireert. Bij de bovenbouw neemt Marc de kinderen mee in de wereld van optische illusies en mindf*ck effecten. Wijze lessen over het veilig omgaan met internet, vriendschappen en influencers passeren het toneel. 

Door een hoge dosis vingervlugheid en onmogelijke mind*ck illusies komen onderwerpen aan de orde. Spelenderwijs en aan de hand van magische interactieve goocheltrucs zullen de kinderen het niet gauw vergeten.

Het stop niet bij het eindapplaus!

Goochelen blijft fascinerend het is een kunstvorm die je niet dagelijks tegenkomt. Daarom is er aan het eind van elke goochelshow de mogelijkheid om zelf hiermee aan de slag te gaan. Kinderen krijgen een magisch doe-boekje mee naar huis. Met daarin verschillende trucs om zelf te gaan oefen. Zo stopt de showbeleving niet bij het eindapplaus maar kunnen kinderen binnen de kortste keren hun familie en vrienden verbazen met hun eigen goocheltruc’s.

 

Combinatie en/of meerdere goochelshows

Goochelvoorstelling voor de onderbouw

Goochelvoorstelling voor de middenbouw

Goochelvoorstelling voor de bovenbouw

Doelgroepgericht

Doelgroepgericht en pedagogisch 

Van een kleurrijke en visuele goochelshow voor de kleuterklassen, een voorstelling gericht op taal en wereldoriëntatie voor de middenbouw of een show met echte mindf*ck effecten voor groep 8. Goochelaar Marc stemt zijn optredens perfect af op zijn aanwezige publiek.

Zelfvoorzienend

Compleet zelfvoorzienend

Op locatie is niet meer nodig dan een stopcontact. We verzorgen een compleet plaatje van A tot Z. Compleet met decor dat flexibel aanpasbaar is op elke locatie, professioneel geluidsysteem en extraatje als na-beleving van de show.

Interactie

Verrassend en Interactief! (UNIEK!)

Elke voorstelling heeft een hoog interactief gehalte. Dat houd in dat niet alleen de kinderen in de zaal mee kunnen doen. Ze worden uitgedaagd zelf na te denken, mee te praten en bepalen zelf hoe de show verloopt. 

WAUW-factor!

Gegarandeerd de WAUW-Factor

Indrukwekkende entertainmentwaarde gaat hand in hand met vingervlugheid van hoog niveau. Tijdens elke goochelvoorstelling val je van de ene verbazing in de andere. En doe je indrukken op die je later nog zeker zal herinneren. 

Speciaal voor kleuters!

 

Goochelaar Marc heeft een betoverende kindervoorstelling voor peuters en kleuters. Bij het maken van deze voorstellingen is veel aandacht aan taalbevordering besteed. Door de simpele structuur, het eenvoudige taalgebruik en de interactie zijn deze voorstellingen uitermate geschikt voor mensen met een beperking en voor mensen die gebaat zijn bij prikkelvriendelijk voorstelling

 • Magische verhalen van Goochelaar Marc
 • Magische interactief voorlezen met Goochelaar Marc
 • Ballonnenplezier
 • Magische kleuter DISCO

In een kleine setting bevind het jonge publiek zich in het magisch theater waar we verschillende kleuren, vormen en dieren tegenkomen. Samen beleven we magische momenten.

Uit oogpunt van veiligheid is het fijn dat bij iedere voorstelling een bekend persoon in de zaal aanwezig is. Voor kleuters en zeker voor peuters is het prettig als er een bekende volwassene bij is!

Speciaal voor groep 8!

De leerlingen van groep 8 zijn begonnen met het laatste schooljaar op de basisschool. Ze krijgen groep8 musical, groep8 film, schoolkamp en activiteitendagen. Alles om samen het een betoverende herinnering te maken aan de afsluiting van een levensfase. Goochelaar Marc weet maar al te goed hoe je deze doelgroep weet te inspireren en vermaken. Daarom hebben we voor deze doelgroep een breed aanbod in activiteiten en een betoverende voorstelling.

 • Mindf*ck goochelshow
 • Een uitdagende goochelworkshop
 • Schuimparty ¨groep-8 editie¨
 • Lasergame XL
 • XL filmavond / premier avond
 • Pop-up Escape challenge
 • Groep 8 COMPLEET DISCO FEEST
 • Lightbattle – reallife gamen zonder scherm

Thematische voorstellingen voor de basisschool

Actueel Kinderboekenweek 2024

Thema kinderboekenweek 2024 ¨Lekker eigenwijs!¨ Elk jaar maakt goochelaar Marc een unieke thematische voorstelling die aansluit bij het thema van de kinderboekenweek dit jaar is dat ¨Eigenlijk Magie¨

Eigenlijk Magie met goochelaar Marc

Goochelen is het doen van een trucje.. Toch? eigenwijze goocheltrucs en een keurrijk verhaal vol humor en publieksinteracties nemen de kinderen mee op een bijzonder avontuur.

 

Ideaal voor groep 3 tot groep 8! Van de bibliotheek tot op de BSO!

 

BOEK OP TIJD VOL =VOL

STOP! pesten

Goochelvoorstelling met onderwerpen zoals groespdruk, vriendschap en jezelf zijn.

Bubble science!

Wirgaloze bubble show met wetenschap en magie. Wat is een zeepbel? hoe maak je die en is het mogelijk zelf erin te staan?

Ook is het mogelijk om een feestelijke voorstellen te verzorgen voor bijvoorbeeld een jubileum, juffendag of juffen en meesterdag, afscheid van de docent/directeur/directrice, een opening van een school, de onthulling van een nieuwe naam/locatie, het schoolfeest of juist een extraatje bij een sponsor-actie.

Thematische goochelvoorstellingen

Feest met Goochelaar Marc

Goochelvoorstelling die in het teken staat van een feestje bouwen. Wie staat er vandaag in het zonnetje?

Goochelaar Marc op avontuur

Als goochelaar kom je op de meest bijzondere locaties. Deze show zit vol met vertellingen van over de hele wereld

Happy Halloween goochelshow

Vrolijk Halloween zonder enge dingen maakt het echt een familiefeest!

Magische Winter goochelshow

Goochelvoorstelling met onderwerpen zoals de winter, sneeuw, het familiegevoel.

Magische Sinterklaasvoorstelling

Tijdens de sinterklaasperiode is deze unieke sinterklaasvoorstelling te boeken


LET OP! Er zijn nog maar enkele data beschikbaar