De echte GOUDEN goochelregels

  1. Verklap NÓÓIT  hoe je een goocheltruc doet
  2. Oefen je goocheltruc altijd heel goed voordat je hem laat zien
  3. Vertoon nooit twee keer dezelfde truc achter elkaar
  4. Heb plezier in het goochelen!!

Bruikbare tips voor iedere goochelaar!

# TIP 1 Presentatie

Het klinkt misschien vreemd maar het goochelgeheim is maar 10% van je daadwerkelijke goocheltruc. De presentatie is het allerbelangrijkste!  Van de meeste simpele goocheltruc kun je met de juiste presentatie een truc maken van wereld klasse.

# TIP 2 Oefenen!!

Het is toch zo makkelijk om meteen je nieuw geleerde goocheltruc te tonen aan iedereen die het maar wil zien. Maar de kans dat deze dan mis gaat is best groot. Daarom is het van belang dat je, je truc veel oefent voordat je hem laat zien.  

Het kan helpen om met een aantal hulpmiddelen je goocheltrucs te oefenen:​

  • Gebruik een spiegel

Dat is lekker makkelijk en kun je gelijk zien of je hoor wel goed zit!

  • Gebruik een video camera

Dit is ideaal, zo kun je jezelf terug zien en er precies achter komen waar precies je fouten zitten

  • Gebruik je mobiele telefoon

Met je mobiele telefoon kun je je vanzelfsprekend video’s opnemen maar ook een spraak recorder is erg handig voor de iedere goochelaar.

  • Gebruik een betrouwbare assistent(te)

Vraag je ouders eens om te kijken. Of je beste vriend. Ze zullen je vriendelijk wijzen op foutjes die jij nog niet hebt gezien.

Oefenen hoeft niet persé alleen op je kamer. Kleine handelingen kan je ook makkelijk oefenen onderweg, op school of op je werk.  Ga bijvoorbeeld in de wachtrij oefenen met kleingeld, oefen tijdens saaie lessen speciale teken technieken en ga zo maar door. Wat niemand dan doorheeft is dat jij met geheime goochel handelingen bezig bent.

Het beste  wat je kunt doen is heel veel oefenen!! of zoals ze zeggen OEFENEN, OEFENEN en nog eens OEFENEN!!

Dit geld voor alles wat je ooit zult doen. Of het nu gaat om het goochelen of voetballen. Hoe vaker je het doet, hoe beter je wordt!  Ze zeggen immers oefening baard kunst.

# TIP 3 Herhalen?!

Als je een goocheltruc herhaald of een soortgelijke truc vertoond zal je publiek beter gaan opletten. Met als gevolg dat ze je sneller zullen doorhebben of betrappen op een geheime handeling. Je bent namelijk je verassing element kwijt.

Je publiek kan soms blijven vragen om dezelfde truc nogmaals te herhalen. Maar verras ze dan met een nog betere truc!

# TIP 4 Een fout maken?!

De kans dat je goochel truc mislukt bestaat altijd. Maar door het vele oefenen weet je zeker dat het goed komt. Als je er maar van overtuigd bent dat je de truc 100% beheerst. En mocht er toch iets fout gaan doe dan alsof het er gewoon bij hoord. Je publiek weet toch niet wat er gaat komen

Over het algemeen is het sowieso beter om rustig en kalm je trucs uit te voeren. Hoe drukker je wordt, hoe lastiger het is om te volgen wat er gebeurd en hoe minder interessant het is om ernaar te kijken. Blijf dus ten alle tijden rustig en reageer bij een foutje alsof het erbij hoort.

# TIP 5 Wees jezelf!

In het begin is het erg moeilijk om je eigen originaliteit te vinden. Het kan vaak wel helpen om bij collega goochelaars te gaan kijken om inspiratie op te doen. Gebruik Youtube en google om je kennis te vergroten. Weet wat er al bestaat zodat je nieuwe dingen kunt maken die jou uniek maken.  Neem van alles kleine beetjes en kies een presentatie die bij jou past!

Gebruik bijvoorbeeld passende muziek, speciale lichteffecten om van jou goocheltruc de beste te maken! Belangrijkste van al doen niet iemand na, maar ben jezelf!

# TIP 6 Uitstraling naar je publiek!

Als je optreed neem je je toeschouwers mee naar een wereld waarin alles kan. Je haalt ze even uit de dagelijkse sleur en geeft ze de kans om in wonderen te geloven. Ben je daarom ook bewust dat je publiek op alles zal letten. Zie er verzorgd uit en zorg dat je handen en tanden stralen!